Vereniging

voor

Internationale dans

AlgemeenAlg_Algemeen.html
Recreatieve groepenRecGr_Algemeen.html
Demonstratie groepDemGr_Algemeen.html
LinksLinks_-_dans_loc.html
ContactContact_-_info.html

Danslocatie: Willem Wilminkschool, Hendrik Smeltweg 44, Enschede, Nederland

 
WelkomAlg_Algemeen.html
AgendaAlg_Agenda.html
Achtergrond
ArchiefAlg_Archief.html
In de mediaAlg_In_de_media.html

De vereniging

Agapó is een vereniging voor internationale dans (voorheen: 'volksdans)' in Enschede, Nederland. De vereniging is in 1983 opgericht (bijna 30 jaar geleden!), en bestaat al jaren uit twee recreatieve groepen en een demonstratiegroep.

De naam

'Agapó' is een Grieks woord, en het betekent zoiets als (het is grammatikaal waarschijnlijk niet correct): 'graag doen', 'hobby', 'houden van'. Het woord is niet precies te vertalen, maar zeker is dat de leden van (volks)dansen houden!

De groepen

Agapó bestaat dus uit drie groepen: Een recreatieve groep die wat eenvoudiger dansen doet, een recreatieve groep die wat ingewikkelder dansen doet en een demonstratiegroep die geregeld dansen laat zien aan een publiek.

Onder de knop ‘Recreatieve groepen’ is meer informatie te vinden over de danstijden van deze groepen, en een uitgebreide lijst met dansen die over de jaren heen gedanst zijn. Onder de knop ‘Demonstratie groep’ is meer informatie te vinden over de choreografieën die bij deze groep op het repertoire staan, inclusief foto’s van de bijbehorende tradtitionale kleding.

De dansen

Een groot deel van het recreatieve repertoire komt uit Oost-Europa, waarbij Bulgarije waarschijnlijk nog het meest favoriet is. Maar daarnaast worden er ook dansen gedaan uit Azië, Zuid-Amerika, etc. Klik hier voor een uitgebreide lijst!

Dans links